poniedziałek, 8 sierpnia 2011

Zupa-krem porowo-serowa


Wszystko co z serem jest uwielbiane przez mojego TŻ. Poza tym wielkim plusem tej zupy jest szybkość jej przyrządzenia. Mnie też z resztą smakowała… ;)

Składniki:                       

1,5 litra bulionu (ja zrobiłam z kostki)
Por (część biała i jasnozielona)
125g startego sera żółtego
Jeden serek topiony
3 średnie ziemniaki
Sól, pieprz, lubczyk

Do gotującego się bulionu dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojonego w krążki pora. Poczekałam aż ziemniaki zmiękną. Dodałam serek topiony i starty ser żółty. Zmiksowałam na gładką masę. Doprawiłam solą i pieprzem. Ponownie zagotowałam mieszając. Podałam z bagietką, ale z grzankami też byłaby niezła. :)
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz